Skip to main content

Departures from the Sphere / Expoziție virtuală

By August 29, 2020April 20th, 2022Artă și știință, Expoziții

Suntem mândri să vă prezentăm versiunea virtuală a expoziției Departures from the Sphere.

Privind modalitățile de conectare a propunerilor curatoriale/artistice ale partenerilor Both Ways, componenta online a expoziției, creată special pentru mediul virtual cu o abordare experimentală, poate fi privită ca o reflecție asupra posibilităților în mediul spațiului virtual în arta contemporană. Mai mult, face referire la gesturile și preocupările artiștilor cu privire la transpuneri din planul bidimensional în spațiul tridimensional. Este plasată într-un decor cosmic, în care spectatorii sunt invitați să descopere și să interacționeze cu lucrările. Nefiind limitați de aspectele spațiului fizic, spectatorii pot încerca diferite moduri de a experimenta arta, cum ar fi zborul de la o operă la alta sau rătăcirea în spațiu.

Artiști

Floriama Cândea

George Crîngașu

Horia Damian

Sorin Neamțu

Mihai Plătică

Laurențiu Ruță

Catrinel Săbăciag

Ioana Vreme Moser 

Program de vizită Online: August 29 – Octombrie 1

Departures from the Sphere prezintă o selecție de 8 artiști români din generații diferite și limbaje expresive, de la fotografie, desen și sculptură, până la video și instalații. Utilizează medii multiple, neconvenționale, cum ar fi circuite anacrone și materiale biologice. Punctul de plecare al lucrărilor este în primul rând experimentul artistic, rezultând diferite situații de interacțiune care permit privitorului să recreeze calitatea fascinantă trăită de artist/cercetător în momentul descoperirii.


Expozitia Departures from the Sphere face parte din proiectul BOTH WAYS – o expoziție policentrică desfășurată în cinci locații europene cu sediul în Trieste, precum și o expoziție replicată și extinsă online, practic disponibilă peste tot în lume, oricui care intră cu avatarul său.

Part of:

Cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Leave a Reply

Translate »