Skip to main content

Departures from the Sphere

By February 12, 2021April 20th, 2022Artă și știință, Expoziții

Avem plăcerea de a vă invita la BOTH WAYS – o expoziție de artă contemporană care contribuie, în cadrul Festivalului Science in the City, la ediția EuroScience Open Forum (ESOF2020) din Trieste.

BOTH WAYS este un proiect european de coproducție care reunește un grup de instituții de artă și știință din Croația, Ungaria, Italia, România și Serbia, cu scopul de a crea un dialog între pozițiile și modalitățile de producție a cunoașterii specifice artei și științei.

BOTH WAYS este o expoziție policentrică din punct de vedere fizic, desfășurată în cinci locații europene printre care și România (Cluj-Napoca și Târgu Mureș), precum și o expoziție online replicată și extinsă, practic disponibilă la nivel mondial pentru oricine intră cu avatarul său.

Scientifica, sub coordonarea științifică a Mirunei Amza și conducerea artistică a Mirunei Batin prezintă în cadrul BOTH WAYS expoziția Departures from the Sphere, curatoriată de Georgiana Buț.

Expoziția reunește 8 artiști din diferite generații care utilizează mijloace de expresie variate precum fotografie, desen, sculptură, video și instalație și lucrează cu materiale convenționale, dar și atipice, de pildă componente electronice sau materiale biologice. Lucrările au ca punct de plecare experimentul artistic și oferă diferite posibilități de interacțiune care permit privitorului să recreeze uimirea trăită de artist sau cercetător în momentul descoperirii.
În cadrul expoziției sunt expuse lucrarările artiștilor: Floriama Cândea, George Crîngașu, Horia Damian, Sorin Neamțu, Mihai Plătică, Laurențiu Ruță, Catrinel Săbăciag, Ioana Vreme Moser.

Departures from the Sphere cuprinde trei locații fizice și una virtuală:

Trieste, Magazzino 27:
29 august – 6 septembrie
Târgu-Mureș, Camera K’ARTE
29 august – 12 septembrie
Online pe https://scientifica.ro/virtual-departures
29 august – 1 octombrie
Cluj-Napoca, Mănăstirea Franciscană:
17 septembrie – 1 octombrie

#staytuned for more info!

Parte din:
Colaboratori

Cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Leave a Reply

Translate »