Deprecated: preg_split(): Passing null to parameter #2 ($subject) of type string is deprecated in /home2/scientif/public_html/wp-includes/formatting.php on line 3506

Deprecated: preg_split(): Passing null to parameter #2 ($subject) of type string is deprecated in /home2/scientif/public_html/wp-includes/formatting.php on line 3506
Skip to main content

Our Nature / Apel deschis

By July 25, 2018April 20th, 2022Artă și știință

2018 Art & Science

Residency

Program

Scientifica invită 5 artiști să se alăture unui program de rezidență în artă și știință, care va avea loc în perioada 15-28 octombrie la Trieste, Italia. Artiștii selectați vor avea ocazia să viziteze și să cunoască oameni de știință de la principalele institute de cercetare din Trieste și să descopere diverse domenii ale cunoașterii științifice.

Arta și știința sunt ambele manifestări ale pasiunii umane pentru cunoaștere. Ambele oferă practicienilor un sentiment de conexiune cu procesele complexe care stau la baza vieții și a mediului. Și, deși în cele din urmă fiecare exprimă viziunea universului într-un alt mod, ele nu se exclud reciproc – ci mai degrabă se reflectă în moduri diverse și interesante.

Tema „Natura noastră” explorează atât natura umană, eul interior, cât și relația dintre individ și mediu. Acest lucru ridică întrebări despre conștientizarea de sine, emoție, durabilitate, ecologie și mediu, precum și despre evoluțiile recente în știință și tehnologie.

Contextul este acela în care artiștii, curatorii, comunicatorii și informatorii, oamenii de știință, cadrele academice și industriile creative se reunesc pentru a-și completa cunoștințele, pentru a testa beneficiile și expresiile colaborării și pentru a construi bazele unui dialog critic, etic și moral despre următoarele trepte ale omenirii. Obiectivul nu este de a dobândi cunoștințe de specialitate, ci mai degrabă de a obține cunoștințe experimentale, reflecții critice asupra culturii științifice actuale, progreselor tehnologice și temelor socio-culturale globale.

Termenul de aplicare

20. August

Parteneri

Proiectul cultural este organizat de Scientifica în colaborare cu Fondazione Internazionale Trieste ca parte a cadrului internațional Pro-ESOF 2020 (EuroScience Open Forum) și este cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

Instituțiile științifice care joacă un rol cheie la nivel global în cercetarea științifică și care sunt incluse în programul nostru:

Context

Schedule

Application period: 25. July - 20. August 2019.

An international jury will select the participants.

The list will be published on scientifica.ro and social media on August 20th 2019.

Selected artists will be contacted.

Residency period: 15 - 28 October 2018

Public presentation: 26th October, 2018, Trieste

Concept creation: October - November 2019

Final exhibition: November 2018, Bucharest

Offered Grant

Grantul de participare include:

  • Participarea la reședință
  • Transport internațional
  • Transport local
  • Cazare
  • Fiecare artist selectat va primi suma brută de 2500RON (inclusiv onorariul și producția)

Ce nu este inclus:

  • Mesele
  • Asigurarea medicală de călătorie este obligatorie și va fi acoperită de fiecare participant pe cheltuiala sa

Participation

Apelul de candidaturi se adresează artiștilor vizuali și artiștilor care lucrează în industriile creative, inclusiv design video și sunet, new media și artele spectacolului. Limba principală a acestei reședințe va fi engleza, prin urmare fluența în engleză (înțelegerea și vorbirea) este obligatorie. Pentru a aplica, vă rugăm să trimiteți un e-mail la contact@scientifica.ro cu subiectul Application for Residency_ (nume complet), cuprinzând motivarea cererii, scris în limba engleză. Dacă aveți întrebări, suntem bucuroși să le răspundem.

Vă rugăm să includeți în e-mail:

Portofoliu care conține selecția lucrărilor / cercetării, imagini, texte, conținut audio / video, menționarea fișierului _ (nume complet).
CV sau bio

* Materialele mai mari de 20 MB vor fi trimise prin wetransfer sau dropbox.

Apelul

S-a încheiat!

Selected artists are:
Floriama Cândea, Tudor Ciurescu, George Crîngașu, Marius Jurca, Livia Mateiaș, Catrinel Săbăciag

Partners
Media Partners

Cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Leave a Reply

Translate »