Data

oct 2019 – în curs de desfășurare

Locația

Cluj-Napoca, Romania

Sumar

Smart Hands este un proiect Erasmus+ și un parteneriat strategic între patru țări europene. Proiectul este o colaborare între partenerii experți: House of Design (Olanda), Way of Arts (Portugalia), Scientifica (România), University of Eastern Finland și Open Education Community (Belgia) – împreună cu patru școli: OBS Singelland (Olanda) , AEJE (Portugalia), Colegiul Național Emil Racoviță (Romania) și Kummun koulu (Finlanda).

Scopul este de a dezvolta materiale pentru lecții cu diferite discipline și de a introduce învățarea practică în sălile de clasă.

Combinația de subiecți alfa, beta și gamma într-o singură sarcină provoacă elevii să fie mai exploratori, creativi și inventivi. Provocându-i pe elevi să-și ia timpul, să efectueze activități de încercare și eroare, îi motivăm să fie inteligenți și vicleni.

Obiectivul nostru este să creăm circumstanțele potrivite pentru ca elevii să „învețe cum să învețe”, să ia inițiativă în învățarea lor și să investigheze întrebările și temele în funcție de nevoile și interesele lor.

Experiența

Suntem foarte încântați de acest proiect, nu numai pentru că putem împărtăși exemple de bune practici educaționale cu experți din diferite țări, ci și pentru că este prima noastră colaborare pe termen lung cu o școală locală, Colegiul Național „Emil Racoviță” din Cluj Napoca. .

Din cauza covid-19, am organizat un program de atelier internațional online cu aproape 50 de participanți, precum și un program local de întâlniri bilunare.

Rolul nostru de partener expert este de a dezvolta și facilita ateliere practice pe teme alese împreună cu studenții și profesorii.