Partener principal

Centrul Cultural Cluj

Data

Martie – Iunie 2019

Locația

Paris (Franța), Cluj-Napoca (Romania)

Location

Paris (Franța), Cluj-Napoca (Romania)

Sumar

Terrarium 0.1 a fost un proiect IOT (Internet of Things) stabilit între Universcience din Franța și Centrul Cultural Cluj în cadrul sezonului Franța-România. Scientifica a facilitat implementarea acestui proiect în două etape: construirea unui terariu complet automatizat și înființarea unei aplicații open source pentru măsurarea și controlul acestuia.

La sfârșitul proiectului am publicat documentația open source pentru construirea propriului terariu acasă.

Creează lucrurile pe care ți-ai fi dorit să existe!

Miruna BatinCreative Director

The Carrefour de Numérique Residency

Prima parte a proiectului a avut loc în perioada 19-23 martie 2019 și a constat într-o rezidență FabLab a doi biologi români de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca. Împreună cu echipa Carrefour Numérique, au lucrat în interiorul Fablab-ului Universcience la construirea unui terariu complet automatizat. Odată ce Terariul a fost instalat, am putut să verificăm și să înregistrăm parametrii solului și umiditatea aerului, temperatura aerului și ventilația, precum și aportul de lumină al terariului cu un sistem automatizat pentru udare, încălzire/răcire, iluminare și flux de aer.

The Hackathon

A doua parte a proiectului Terrarium 0.1 a fost preocupată de crearea unei aplicații open source pentru măsurarea și controlul terariului de la distanță și de a afla care sunt valorile optime de umiditate, temperatură și lumină pentru o creștere favorabilă a plantelor, cum se afectează plantele între ele, ce poți face pentru a-ți păstra plantele verzi?
În această fază, am organizat un Hackathon de o zi pe 22 iunie la Cluj-Napoca, România și am chemat biologi, designeri și dezvoltatori talentați și entuziaști. Am avut patru mentori grozavi pregătiți să ajute și să unească mințile mari prezente:

  • doi specialiști în Biologie și Plante: Prof. Univ. Dr. Corina Cătană și Gabriel Verde de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca
  • doi experți în automatizare și dezvoltare de aplicații: Thierry Dasse și Răzvan Batin

Documentația Sursa Deschisă pentru construirea propriului terariu:

Află mai multe
Parteneri principali

Eveniment organizat în cadrul Sezonului Româno-Francez, 2019

Parteneri